Ardahan’da “Kodla Üret Ardahan Projesi” kapsamında 3. kodlama ve robotik atölyesiyle Ardahan’a Türkiye birinciliği kazandıran, ardından Çin’de yapılan yarışmada Ardahanlı öğrencileri Dünya’da ilk 10’a girmesine katkı sunan Ardahan Kültür ve Eğitim Vakfı, Ardahan’ı tanıtmaya devam ediyor.
Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, Kars-Ardahan-Iğdır yerel, kamu ve STK’larının yıllardır yapamadığını yaparak Serhat Bölgesinin organik yiyecek –içecek ve kültürel değerlerini tüm Türkiye’ye tanıttı.
2017-18 yılında Robotik kodlama atölyesini Ardahan’da faaliyete geçirerek, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da eğitimi tarihi açısından bir ilke imza atan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) ilklere imza atmaya devam ediyor.
Ulusal ve yerel basını gerektiği gibi değerlendiren AREV Başkanı İlter Avşar, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin kamu, yerel ve STK yapısının yapamadığı gerçekleştirerek, Ardahan ve Serhat bölgesinin yemek kültürünü tüm dünyaya tanıttı.
FOX TV’de Çağla Şikel’in sunduğu “Çağla Şikel’le Yeni Bir Gün“ programına çıkan Avşar, yanına konunun uzmanlarını da alarak kaz eti ve ciğeri, Ardahan Kafkas balı, Damal Bebeği, Kaşar peyniri, gravyer ve bölgemizin yiyecek, içecek ve kültürel değerlerini tüm Türkiye’nin yanı sıra dünyaya tanıttı.
Sabah saatlerinde yayımlanan programın büyük reyting yapıp, reyting sıralamasında ilk sıralarda olduğu öğrenilirken, programın 19 milyon izleyiciye ulaştığı açıklandı.
Bu program nedeniyle milyonlara ulaşan AREV, kamuoyundan da büyük bir takdir topladı. Ardahan Hoçvanlı yemek ustası Ersin Gökçe’nin birbirinden güzel yaptığı leziz yemeklerin tanıtıldığı programda, Avşar Cafe, Avşar Kaz Evi’nin mimarlarından olan İlter Avşar, Serhat bölgesinin doğal organik ürünlerini İstanbul metropolünde herkesle buluşturmaya devam ettiklerini söyledi.
Memorıal Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Bingür Sönmez ise, Ardahan ve Kars yöresinin doğal ürünlerinin faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Kaynak: ardahanhaber.com.tr