DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da destekleriyle 2022 yılında hizmete açtığı Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi 4 ay süren güz dönemi eğitimlerini tamamlayarak ilk mezunlarını verdi.

15 Ocak tarihinde Bilim Üsküdar’da yapılan törene öğrenciler ve aileleri katıldı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan 86 öğrenciye sertifikalarını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen takdim etti.

Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi; hem ilkokul, hem ortaokul hem de lise öğrencilerine yönelik girişimcilik eğitimleri veren Türkiye’deki ilk kurumdur. Bununla birlikte alanında uzman akademisyenler ve eğitmenler tarafından oluşturulmuş girişimcilik müfredatı Türkiye’de hazırlanmış ve uygulanmış ilk çalışmalar arasında yer almaktadır.

Gelecek Üsküdar, öğrencilerin örgün okul hayatı sonrasında kendisi veya çalıştığı şirket için sorun çözme, ürün ve marka oluşturma yetilerini kazandırmanın yanı sıra eleştirel düşünme, iş birliği ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi bahar dönemi eğitimleri için başvurular başladı. Bahar dönemi eğitimleri 11 Şubat – 4 Haziran 2023 tarihleri arasında, hafta sonları yapılacak olup başvuru için son tarih 27 Ocak’tır.  Eğitime katılmak isteyen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri gelecek@uskudar.bel.tr adresinden veya 05497754443 numaralı WhatsApp iletişim hattından detaylı bilgiye ulaşabilir.

YORUM YAP