DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Pendik KAIDER Deprem Bölgesine 3 TIR Malzeme Gönderdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Pendik KAIDER Deprem Bölgesine 3 TIR Malzeme Gönderdi

Merkezi İstanbul Pendik’te bulunan ve Başkanlığını Tarık Aksakal’ın yaptığı Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAIDER), tüm Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremlerle ilgili yardım seferberliği başlatan ilk Sivil Toplum Örgütü oldu.

Kurucu ve Onursal Başkanlığını Av. Serkan Kaya’nın yaptığı, Dernek Başkanı Tarık Aksakal ve Yönetim Kurulu Üyeliğini Serhat Ardahan Spor bir önceki dönem Başkanı iş insanı Aykut Karagöz’ün yaptığı penfik Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAIDER) kurulduğu ilk günden itibaren ‘İyilik İçin Birlik’ temasıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Gücünü her zaman üye ve destekçilerden alan Pendik Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği (KAIDER), Merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yaralarını sarmak için gece gündüz demeden kolları sıvadı ve tüm imkânlarını seferber ettiler.

Depremle birlikte‘Yardım Köprüsü Kuran’ Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sende Yardım Elini Uzat sloganıyla üyelerinden ve destekçilerinden topladığı 3 tır yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdılar. Gıda, su, giyecek ve ısınma malzemelerine ağırlık veren Pendik KAIDER Yönetimi, 1000 adet ısıtıcı ve diğer yardım malzemeleri ile doldurduğu üçüncü tırı da dualar eşliğinde Malatya’ya uğurlayarak güvenlik güçlerine teslim ettiler.

Yardımların en doğru şekilde yerine ulaştığını ve bunu kendilerine görev saydıklarını açıklayan Merkezi İstanbul Pendik’te bulunan Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği, sosyal medya hesabında yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadeleri kullandılar:

“Saygıdeğer üyelerimiz, Ülkemiz maalesef bu sabah karanlık bir güne uyanmıştır.  Başta Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenen tüm bölge vatandaşlarımıza Rabbimizden yardım dileriz. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde daha kolay atlatacağımıza inanıyoruz. Bu nedenle Derneğimiz tarafından battaniye ve mont yardım kampanyası başlatılmıştır. Bu tür yardımlarınızı dernek merkezimize ulaştırmanız halinde, ilgili kurumlar ile işbirliği içinde deprem bölgelerine ulaştırılacaktır.  Ayrıca yetkililer tarafından kan bağışı desteği istenmektedir. Bu konuda da duyarlı olunmasını ve mümkün olan en yakın kan bağışı noktasına müracaat etmeniz rica olunur. Bu zor günlerin geride kalması temennisiyle, ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Desteğiniz ve acılara umut olmak için gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı bize güvenen tüm destekçilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAP