DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

1 Mayıs’ta Emekçiler Meydanlarda Buluştu

Yayınlanma Tarihi : Google News
1 Mayıs’ta Emekçiler Meydanlarda Buluştu

Başra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirler olmak üzere işçi emekçileri yurdun dört bir yanında meydanları doldurdu. İstanbul’da Taksim’e çıkmak isteyenlere polis saldırılarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs’ta emekçiler meydanları doldurdu. İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, Türkiye’nin dört bir yanında emekçiler tarafından coşkuyla kutlandı.

İstanbul’da Maltepe’de, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda, İzmir’de ise Gündoğdu Meydanı’nda buluşan on binlerce emekçinin yanı sıra ülke genelinde pek çok ilde yurttaşlar meydanlardaydı.

İstanbul’da on binler Maltepe’de buluştu

İstanbul 1 Mayıs’ı için “Emek Bizim, Gelecek Bizim” sloganıyla Maltepe’de miting alanını dolduran on binlerce emekçi taleplerini haykırdı.
İstanbul’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) çağrısıyla, “Emek Bizim, Gelecek Bizim” sloganıyla gerçekleşen miting için İstanbul Maltepe sahilinde buluştu.
Sabah saatlerinde Maltepe’de 1 Mayıs’ın kutlanacağı miting alanına giriş yerleri polis ekipleri tarafından kapatıldı. Alanda sendika ve partilerin hazırlıkları sürerken davul zurnalar ve pankartlarla kortejlerdeki yerini alan emekçiler talepleriyle alana giriş yaptı. Maltepe miting alanında binlerce emekçinin katılımı ile tamamlanan konuşmalar ardından etkinlik akşam saatlerinde sona erdi.

 

YORUM YAP