DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yabancı Olduğu Düşünülen 14 Türk Marka

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yabancı Olduğu Düşünülen 14 Türk Marka

Alışveris yaparken sık sık karşılaştığımız markalardan pek çoğunun seçtikleri isim nedeniyle yabancı olduklarını düşünüyoruz. Yabancı sandığımız bu markaların aslında Türk firmaların markaları olduklarını öğrenince çok şaşıracaksınız. İşte yabancı marka bildiğimiz 14 yerli marka.

Rodi

Genç giyim markası Rodi’yi anmasak olmazdı. Zira çoğu kişinin yabancı sandığı Rodi’nin açılımı tam olarak şöyle: Ramazanoğulları Dikimevi

Yu-Ma-Tu

Uydu alıcısı markası Yu-Ma-Tu’yu bir Japon markası sananların sayısı oldukça fazladır. İşin aslı 3 kardeşin ortak kurdukları firmaya Yusuf, Mahmut ve Tuncer isimlerin baş harflerini koyması ile Yu-Ma-Tu ortaya çıkmış.

English Home

Her işlek cadde üzerine görmeye başladığımız, Ev tekstili ürünleri mağazalarından biri olan English Home, aslında Turgut Aydın Holding’e ait. Türkçe çevirisi İngiliz evi olmasının sebebi ise İngiliz stili ev tarzını yansıtmayı amaçlaması olduklarını belirtiyorlar.

Beymen

Giyim sektörünün en çok tercih edilen markalarından olan Beymen, kurulduğu dönemde sadece erkeklere hitap ettiği için Türkçe ‘Bey’ ve İngilizce ‘Men’ sözcüklerinin birleşimi sonucu bu ismi almıştır. Uluslararası pazarda da yer almayı hedefleyen bir marka olması bu ismi almasındaki en büyük nedendir.

Café Crown

Kahve zincirleri ve suda çözülebilir kahve markası olan Café Crown aslında Ülker çatısı altındaki yerli bir marka. İsminin yabancı olması sizi yanıltmasın.

Bellona

Bellona İtalyan olduğu sanılan, tamamıyla yerli bir markadır. 1998 yılında İtalya’ya karşı protestolarda, birçok marka boykot edilirken, İtalyan markası sanılan Bellona’da da koltuk takımı yakılmıştır. Ancak Bellona, fabrikası Kayseri’de bulunan Boytaş’a ait Türk sermayeli bir şirkettir.

Gratis

Latince ‘bedava’ anlamına gelen Gratis, kozmetik sektöründe hizmet veren Demir Sabancı’nın kurmuş olduğu Türk şirkettir.

Pastavilla

Adından ötürü İtalyan markası sanılsa da Pastavilla bir Türk markasıdır. Eskiden Kartal Makarnaları ismiyle anılmaktadır.

Madame Coco

Fransız havasında olan Madame Coco, ev tekstili pazarında öne çıkan bir Türk markasıdır.

Mado

Pek çok insan tarafından yabancı olduğu düşünülen Mado isminin açılımı aslında ‘Maraş Dondurmaları’dır.

DYO

Ünlü boya firması DYO’nun açılımı ‘Durmuş Yaşar ve Oğulları’dır.

LC Waikiki

İsmini Hawai’de bulunan Waikiki plajından ve Fransızca “arkadaşlar” anlamına gelen “Les Copains”den alan marka 1997 yılında Fransızlardan alınarak bir Türk markası haline gelmiştir.

Koton

Popüler giyim markası Koton, sanılanın aksine aslında bir Türk markası. İstanbul kökenli olarak hizmet vermeye başlayan marka, günümüzde Avrupa pazarında da ülkemizi temsil etmeye devam ediyor

Greyder

İsminden dolayı yabancı sanılan Greyder de, Türkiye’nin ayakkabı sektöründe önde gelen firmalarından.

YORUM YAP