DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

AK Partinin Ardahan’da Milletvekili Çikarması Zora Girdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
AK Partinin Ardahan’da Milletvekili Çikarması Zora Girdi

14 Mayıs 2023’de yapılacak genel seçimlerinde AK Parti Milletvekili adayları 1. Sıradan Kaan Koç ve 2. Sıradan Güven Karakoyun oldu.

Ardahan’da önceki dönem genel seçimlerde siyasi partiler her dönem 2 Milletvekili adaydan mutlaka birini Ardahan’ın en büyük ilçesi olan Göle’den gösterirdi. Hata Milletvekili sıralamasında birinci sırayı Göle’li adaya yer verilirdi. Çünkü Ardahan’da Göle ilçesi nüfus yoğunluğundan dolayı seçimlerde belirleyici oluyor.

AK Parti 3 dönem kuralından dolayı Göle’li Orhan Atalay’ı yeniden Milletvekili adayı yapmadı. AK Parti Ardahan il Başkanı Kaan Koç, AK Parti 1. Sıradan Milletvekili adayı oldu. Kaan Koç Ardahan merkezde yaşıyor iş yeride Ardahan merkezde. Kaan Koç Pazar günü Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte geldiği Göle’de kamu çalışanları dışında kimsenin meydanda bulumadığı görüldü. Göle ilçe merkezinde herkes birbirini tanır ve kimlerin meydanda bulunduğunu Orhan Atalay’da ve Kaan Koç’ta billiyor. Sonuç olarak 14 Mayıs genel seçimlerinde AK Parti Ardahan’da 1 Milletvekili çıkarma işi Göle’li aday gösterilmediği için çok zor görünüyor.

 

 

YORUM YAP