DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Özgen Nama, Ataşehir Belediye Başkanı A. Adayı Oldu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Özgen Nama, Ataşehir Belediye Başkanı A. Adayı Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek yönetim kurulu Başkanı Özgen Nama ile yaptığımız görüşmede 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Ataşehir Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

Özgen Nama, 2019 yerel seçimlerde CHP’den Sancaktepe Belediye Başkanı adayı olmuştu. Seçimde 11 bin oy geçersiz sayılması üzerine Özgen Nama seçimde önde olmasına rağmen kaybetmişti.

İBB Halk Ekmek yönetim kurulu Başkanı görevini yürüten Özgen Nama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile siyasi yakınlığıyla biliniyor.

ÖZGEN NAMA KİMDİR?

1975 yılında Kars’ın Susuz ilçesi Kurugöl (Gölveren) köyünde 8 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama Orta ve lise öğrenimini İstanbul Kartal’da tamamladı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunu olan Nama daha sonra Anadolu Üniveristesi İşletme Fakültesi’nde ikinci üniversite eğitimini tamamladı. Özgen Nama, evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi yaşamına lise yıllarında Samandıra SHP Belde örgütünde başlayan Özgen Nama SHP Samandıra Gençlik Kolları Başkanlığı ve SHP Kartal Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Özgen Nama SHP-CHP birleşmesinden sonra CHP Kartal Gençlik Kolları sekreteri daha sonra da CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Sekreterliği görevinde bulundu. İki dönem üst üste CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Özgen Nama bir dönem Samandıra CHP Belde Başkanlığı da yaptı.

2009 yerel secimlerinde Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldelerinin birleştirilmesiyle oluşan Sancaktepe’de Belediye Meclis üyeliğine aday olan Nama, seçimler sonrasında Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2019 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu. 2019’dan itibaren İBB Halk Ekmek yönetim kurulu Başkanı olarak devam ediyor.

 

YORUM YAP