DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Göle’ye Çok Önemli Yatırımlar Geliyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Göle’ye Çok Önemli Yatırımlar Geliyor

Ardahan’in en büyük ilçesi olan Göle merkezine önemli yatırımlar yapılıyor. Göle Belediyesi girişimleri ile Birinci etapta 50 büyük baş hayvanlık 171 ahır, 2+1ev, yemlik, makina parkı, araç rampası, karantina alanı, gübre çukuru ve klinik olacak. İkinci etapta Biyo Enerji Santrali, Güneş Enerji Santrali, Gübre İşleme Tesisi, sosyal tesisler ve okulun olacağı modern bir işletme ve yaşam alanı olacağı açıklandı.

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, konu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

“Hayvancılıkta bölgemizin lokomotifi olan ilçemizi daha modern çiftliklere kavuşturarak günün şartlarında teknik üretim yapmak organik meralarımızdan faydalanarak bu kaliteli hayvansal ürünlerimizi dünyaya tanıtmak için Serhat Kalkınma Ajansından aldığımız destekle il tarım koordineli ilçemize yapmayı planladığımız organize hayvancılık projemizi bitirdik.
Birinci etapta 50 büyük baş hayvanlık 171 ahır, 2+1ev, yemlik, makina parkı, araç rampası, karantina alanı, gübre çukuru ve klinik olacak.
İkinci etapta Biyo Enerji Santrali, Güneş Enerji Santrali, Gübre İşleme Tesisi, sosyal tesisler ve okulun olacağı modern bir işletme ve yaşam alanı olacak

Yapım aşamasında ilk olarak hibe için DAP müracatımızı yaptık.
Yine Bakanlıklar düzeyinde çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca kalkınma ajanslarından, Avrupa hibe fonlarından faydalanarak bu devasa projeyi hayata geçirdiğimizde düşük bir maliyetle vatandaşımızın hizmetine sunacağız.
Hedefimiz ilçemizi etiyle, sütüyle, peyniriyle, balıyla dünya markası yapmak”

YORUM YAP