DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

DEM Parti’nin İstanbul Nevruz Kutlamasına Binlerce Kişi Katıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
DEM Parti’nin İstanbul Nevruz Kutlamasına Binlerce Kişi Katıldı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul’daki Nevruz kutlamaları Pazar günü Yenikapı Miting Alanı’nda yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren binlerce kişi Yenikapı mitin alanında Nevruz kutlamaları için buluştu.

DEM Parti eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve DEM Parti İstanbul Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni’nin da dahil olduğu halaydan sonra “Barış Anneleri” Nevruz ateşini yaktı.

Meral Danış Beştaş yaptığı açıklamada “İstanbul bugün şunu gösterdi. Hepiniz Dehak’a karşı Kawa’sınız. Bugün İstanbul’un Kürtlerin en büyük kenti olduğunu gösterdiniz. Kürt halkı, duruşuyla, diliyle, tarihiyle, mücadelesiyle Dehak’a karşı Kawa olduğunu gösterdi. Tecride ve kentlerimize konulan ablukaya karşı biz büyük bir direniş gösteriyoruz.

Eğer partimizin yanında durursak, arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Her bir oyunuz Selahattin Demirtaş’ı özgürleştirecek. Sebahat Tuncel’i özgürleştirecek. Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak’ı özgürleştirecek. Bu coşkunuz, bu duruşunuz, buraya gelmeniz bizi onurlandırdı. Binlerce kez var olun” dedi.

İstanbul Valiliği’nin dün akşam saatlerinde yaptığı ilgili açıklaması şöyle:

“Fatih İlçesi Yenikapı Miting alanında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) organizesinde bugün saat 10.00-17.00 arasında “Şimdi Özgürlük Zamanı” konulu miting ve “Nevruz Kutlaması” etkinliği düzenlenmiştir. Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında;

Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen (M.A), (Ş.A) ve (Y.Ö) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır. Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, arama kaydı bulunan (M.K) ve (M.B) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır. Etkinlik alanı ve çevresinde “polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasadışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen” toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır.”

 

YORUM YAP