DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Özgür Erdem İncesu; Göle’de Altın Madeni İşletmesine Onay Verilmedi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Özgür Erdem İncesu; Göle’de Altın Madeni İşletmesine Onay Verilmedi

2023 yılında başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci sonucunda, Ardahan Göle’de gerçekleştirilmesi planlanan altın ve değerli maden işletmesi projesine ÇED onayı verilmedi.

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ise yaptığı açıklama şöyle;

“2023 yılı Aralık ayında başlatılan ÇED süreci bugün itibariyle olumsuz sonuçlanmış ve projeye ÇED onayı verilmemiştir. Fakat bu bir sonuç değil bunun farkındayız. Ruhsatın tamamen iptalini sağlayana kadar mücadelemiz devam edecek. İlgili projeyle alakalı ilk haber aldığımız günden bu yana konuyla ilgili birçok girişimlerimiz olmuş, detaylarını siz değerli hemşerilerimizle paylaşmış kamuoyu yaratmak adına her yerde sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Bölgemiz insanına doğasına, tarım ve hayvancılığa zarar verecek hiçbir projeye sıcak bakmayacağımzın altını çizmiştik.

Bundan sonrada Ardahan sahipsiz değildir. Ana fikri ile çıktığımız bu yolda memleketimiz için hemşerilerimiz için çalışmaya mücadele etmeye devam edeceğiz. Sonuç odaklı siyaset yapmayı ısrarla sürdüreceğiz. Bu süreçte işbirliği ve uyum içerisinde süreci yürüttüğümüz, değerli milletvekilimiz Kaan Koç’a ve konuyla ilgili yüksek hassasiyeti sebebi ile Ardahan Valimiz Hayrettin Çiçek beye teşekkürlerimi iletiyor, siz değerli hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

YORUM YAP