DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Başkan Aktaş: Ankara’da Ardahan Kültür Evi Yapacağız

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Aktaş: Ankara’da Ardahan Kültür Evi Yapacağız

Ankara Ardahan İl Dernek Başkanı Yücel Aktaş, yapımcılığını Zennure Kiraz’ın yaptığı ‘Sosyal Boyut’ programında Ankara’da Ardahan Kültür Evi yapacakları müjdesini verdi.

Ankara Ardahan İl Derneği Başkanı Yücel Aktaş yaptığı açıklamada “İlk önce Ardahan’dan Ankara’ya gelen hemşerilerimize yardımcı olmak için basladığımız çalışmalara kurumsal olarak devam etmek için  yaklaşık 30 yıl önce Ankara Ardahan İl Derneği’ni kurduk. 1992 yılında Ardahan İl oldu. Ama hala bazı STK’lar Kars Ardahan Iğdır diye üç ilinin ismini birlikte kullanıyorlar. Biz buna karşıyız. Ardahan Dernekleri sadece Ardahanı temsil etmeli. Kars ve Iğdır illerinde aynı şekilde kendi memleketini temsil etmelidir. Kars Ardahan Iğdır diye tanıtım günleri yapıyorlar sosyal medyadan haberdar oluyoruz. Ardahan Derneği olarak için olmadığımız etkinlikte neden Ardahan ismi kullanılıyor? Bu doğru değil.

Ardahan Evi veya Ardahan Kültür Merkezi’ adıyla bir bina yapıp tüm derneklerimizi burada bir araya getirmeyi planlıyorum. Daha önce Ankara Gölbaşı’nda belediyenin yer tahsisi ile Ardahan Kültür Merkezi diye bir yer açtık ancak binamızın bulunduğu alanın daha sonra Adliyeye tahsis edilmesi sonucu çıkmak zorunda kaldık. Şuanda Gölbaşı Belediyesi ile bu konu hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. Olumlu yönde ilerleme kaydettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın destekleriyle Ardahan Kültür Merkezini mutlaka açacağız.ültür Merkezimizin amacı tamamen hemşerilerimizin Ankara’daki en önemli buluşma merkezi olacak. Hem memleketten gelecek vatandaşların ikamet edeceği hem de buradaki lobi çalışmalarında tüm STK ve siyasetçilerimizin kullanabileceği bir merkez olmasını planlıyoruz. Ankara’daki Ardahanlılardan aldığımız destek ile memleketimiz için daha aktif olarak hizmet edeceğiz” dedi.

 

YORUM YAP