DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ataşehir, Beton Şehir mi Oldu?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ataşehir, Beton Şehir mi Oldu?

İstanbul’da yüksek binalar ve hızlı betonlaşan yeşil alanlar yüzünden vatandaşlar yaşam alanların azalmasından yakınıyor. Ataşehir 2009 yılında ilçe olduktan sonra hızla yüksek binalar ve yeşil alanların betonlaşması ile bölgenin çehresi büyük oranda değişti.

Ataşehir ilçesi 2009 -2024 yılları arasında dikey yapılaşmanın yaşandığı ilçeler arasında öne çıkıyor. 4 dönemdir CHP’li Ataşehir Belediye Başkanların yönetiği ilçede yüksek binalar ve yeşil alanların azalmasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Önceki dönem Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal ilgezdi, bu eleştirilere yüksek binaların imar izninin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini ve göreve geldiğinden itibaren bir metre kare yeşil alan imara açmadığını defalarca açıklamıştı. Muhalefet parti temsilcileride ise önceki dönem Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal ilgezdi’nin doğru konuşmadığını iddia ediyorlar. Başkan İlgezdi’nin Ataşehir ilçesinde yüksek binaların bir kısmının İBB’den imar aldığını ama çoğunluğunun imar izninin Ataşehir Belediyesi tarafından verildiğinin bunun kayıtlarınında Belediyede bulunduğunu belirtiyorlar.

Ataşehir ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’e çağrıda bulunup, yaşadıkları cadde ve sokaklardaki beton görüntüsünden rahatsız olduklarını, başta çocukları ve kendileri için yeşil alanların artırılmasını istediklerini belirtip yeniden yüksek binaların yapılmasını istemediklerini açıkladılar.

YORUM YAP