DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Adıgüzel: Maaşları Zamanında Ödeyemediğimiz İçin Geceleri Uyuyamıyorum

Yayınlanma Tarihi : Google News
Adıgüzel: Maaşları Zamanında Ödeyemediğimiz İçin Geceleri Uyuyamıyorum

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, 18 Ekim Cuma günü kahvaltılı toplantıda bir araya geldiği Gazetecilere açıklamalarda bulundu. Adıgüzel, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden sonra göreve geldiğinde Ataşehir Belediyesi’nin 2 milyarı aşan borcunun bulunduğunu, bu borcun büyük bir kısmını sosyal sigortalar kurumuna olan borçtan oluştuğunu, müteahhitlere ve öteki yerlere olan borçlarla miktarın arttığını, görevi devraldığında personelin Nisan ayı maaşını ödeyemez durumdaki Belediyede bu sorunları aşmak için gayret gösterdiğini açıkladı.

Başkan Adıgüzel, ” Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz var bunun Ataşehir Belediyesi’nde ciddi yansımaları var. Çalışanların maaşını zamanında ödeyemediğimiz için geceleri uyuyamıyorum. Gerçekten bu durum karşısında uykum kaçıyor.  İller Bankası parası ile personelin bir kısmının maaşını ödedik geri kalanların maaşları için kaynak bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Ataşehir Belediyesi’ni teslim aldığımızda kasamız parayla dolu değil tam tersi nisan ayı maaşını ödeyemez halde teslim aldık. Nisan ayında borçla maaş ödemek zorunda kaldım. İşte sağdan soldan bulduğumuz çeşitli bütçelerle bugüne kadar maaş ödemelerini, birçok hizmeti de hayata geçirmeye çalıştık. Türkiye’de büyük bir ekonomik kriz var. Bunun Ataşehir Belediyesi’ne yansımalarını görüyoruz. SGK borçları da çok yüksek seviyede bunları yapılandırma ya da bir şekilde çözmek için de her türlü yolu deniyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, SGK Müdürlüğümüz, Bakanlıkla görüşmeler gerçekleştirdik. Borcumuzu yapılandırmak, ödemek için yöntemler geliştiriyoruz.  Belediyemizin vergi borcu nedeniyle iller bankasından ilçe nüfusumuza göre belediyemize ödenmesi gereken ödeme tutar 85 milyon TL iken, vergi borcu kesintisi nedeniyle bu rakamın %40’ı kesilerek bize 52 milyon olarak ödendi.  Oysaki belediyemizin mevcut insan kaynağı oldukça fazla. Bu nedenle bizim aylık personelimize SGK ve diğer vergiler hariç ödememiz gereken tutar 125 Milyon TL. Bu kesinti sonucunda benim 73 milyon TL bulmam, maaş ödemem ve hizmet üretmem gerekiyor. Sık sık şantiyesini ziyaret ettiğim çalışma arkadaşlarımın ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Bir belediyenin devletten aldığı paranın iki katı maaş ödemesi sürdürülebilir bir şey değil bunu da görmek lazım. Bizde belediye olarak; insan kaynağında küçülmeye, kendi içimizdeki masraflarımızı azaltmaya çalışıyoruz. Araçlarımızı kiralamak yerine satın almaya, hizmet kalemlerinde tasarruf yapmaya çalışıyoruz”

 

YORUM YAP