
19 Mart’ta gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne gönderilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının ardından İBB Meclisi’nde başkanvekilliği seçimi gerçekleştirildi.
İBB Meclisi’nde Ekrem İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliği seçimi gerçekleştirildi. İlk iki turda en fazla oyu CHP’nin adayı Nuri Aslan aldı ancak yeterli çoğunluk sağlanamadı. Salt çoğunluğun arandığı üçüncü tur sonucunda CHP’li Nuri Aslan, İBB Başkanvekili seçildi. Aslan, “İstanbul’un oylarıyla seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız en kısa sürede gelecek ve Genel Başkanımızla birlikte emaneti sahibine teslim edeceğiz” dedi.
CHP, İBB Başkanvekilliği için aday olarak Nuri Aslan’ı gösterdi. AKP’nin adayı ise Zeynel Abidin Okul oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde gerçekleşen oylama sonucu yeterli çoğunluk sağlanamadı. İlk turda Adayların aldığı oy sayısı şöyle oldu:
Nuri Aslan: 173
Zeynel Abidin Okul: 123
Geçersiz: 5