Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, ulusal TV programlarında Ardahan yöresel yiyeceği Kaz eti tanıtımını yaparak, Kaz etine olan talebi artırdı. İlter Avşar büyük fedakarlıklarla Ardahan mutfağını ve yöresel yiyeceklerini tüm Türkiyeye tanıtmaya devam ediyor.
Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar, Ardahan’da “Kodla Üret Ardahan Projesi” kapsamında 3. kodlama ve robotik atölyesiyle Ardahan’a Türkiye birinciliği kazandıran, ardından Çin’de yapılan yarışmada Ardahanlı öğrencileri Dünya’da ilk 10’a girmesine katkı sundu. Türkiye’nin en çok izlenen ulusal kanallarında Ardahan’ı tanıtıyor. İlter Avşar, son olarak A Haber televizyonunda yine Ardahan’ın tanıttı.
Avşar Kaz Tandır Restaurant İşletmecisi ve Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar’ın yaptığı Maltepe sahilinde özellikle Kars ve Ardahanlı hemşehrilerimizin kendi evi olarak gördükleri Avşar Kaz Tandır, yine bir ilke imza atarak bölgenin ürünlerini tanıttı.
Ardahan’a değer katan, Ardahan’ın ve bölgenin reklamını en iyi şekilde yapıp tanıtan Avşar, Ardahan yöresel yiyecekleri olan Kaz eti, Kaşar Peyniri, Tere Yağı, Kımı Turşusu, Kete, Feselli, Kesme Aşı, Ardahan Organik Balı, Çeçil Peyniri ve Kaz çorbasını tanıtarak bölgede yaşayan çiftçilerin ürünlerinde talep artışı yaşanmasına vesile oldu. İlter Avşar, ayrıca memleketi Ardahan’da Kaz yetiştiricisi Köylülerden alım garantisi ile her yıl sonbaharda köylülerden binlerce Kaz satın alıyor.
Fox TV başta olmak üzere Ardahan’ın yöresel ürünlerini ATV, Kanal D, SHOV TV, Kanal 7, Mısır Al Şark TV, Uçankuş, Star TV, Kanal 360, Beyaz TV gibi birçok kanalda tanıtan Avşar, Türkiye’nin en çok dinlenen Best Fm ve Star radyo başta olmak üzere, birçok radyo dinleyicilerine bölgemizin sesini ulaştırıyor ve hemşehri birlikteliğine büyük önem veriyor.