Kars ve Ardahan bölgesinin yöresel yiyeceği Kaz eti, Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret alındı.
Kars Ticaret ve Sanayi Odas Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu Kars’a değer katmaya devam ediyor. Başkan Alibeyoğlu “Kars Kaz Eti’nin Coğrafi İşareti”nin tescillendiğini kaydetti.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yaptığı açıklama şöyle:
“Kars gastronomisi denince akla ilk gelen eşsiz lezzetiyle kaz etidir.
Kaz eti, ilimizin zengin gastronomik mirasının önemli bir unsurudur. Bu eşsiz lezzet, Kars’ın özel coğrafi koşullarında yetişen kazların etinden elde edilir. Kars Kaz Eti, uzun yıllara dayanan geleneksel bir hazırlık yöntemi ile işlenir ve bu yöntem Kars’ın benzersiz iklim, yüksek rakımları ve yem bitkilerinin etkisiyle özgün bir tat profili oluşturur.
Bugün bu değerimizin, Kars Ticaret ve Sanayi Odası ve kıymetli hocalarımızla birlikte vermiş olduğumuz 4 yıllık büyük emek sonucu coğrafi işaretini alarak tescil altına almanın gururunu yaşıyoruz.
Kars Kaz Eti, coğrafi işaret sayesinde bu lezzetin Kars’a özgü olduğunu ve sadece bu bölgede üretildiğini vurgulayacaktır. Bu, hem bölge ekonomisine katkı sağlayacak hem de tüketicilere kaliteli ve özgün bir ürün sunmamıza öncü olacak aynı zamanda Kars Kaz Eti’nin yerel kültürün bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu lezzeti korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaları teşvik edecektir.
Bu geleneksel lezzeti korumak ve tanıtmak için kurumsal olarak gerekeni yapıyoruz”