Kars ve Ardahan bölgesinde yetiştirilen ve bölgenin yöresel yiyeceği olan Kaz eti sofralarda yer almaya başladı.
Ardahan ve Kars köylerinde yetiştirilen Kazlar, sonbaharda karın yağması ile Kazlar kesilip tuzlanır bir süre ayazda kurutulduktan sonra satışa sunulur. Kars ve Ardahan’ın coğrafi konumu, iklimi, hava şartlarından dolayı Kaz etine ayrı bir lezzet katıyor.
Kaz Eti dışında başta Kaz tüyü, ayakları, kafası, Ciğeri olmak üzere Kazların her şeyinden yararlanılır. Kaz eti kendi yağında pişer ve hiç bir baharat koyulmadan kendine has tadı ile tüketilir. Son yıllarda Kaz etine olan yoğun talep yüzünden çok sayıda ilde Kaz çiftlikleri açıldı. Kars ve Ardahan’ın köylerinden büyük şehirlerde satışa sunulan Kazlar tanesi 1200 TL satılmaya başlandı.