Ardahan ili tek Beldesi olan Köprülü Beldesi (Koreveng) yaz ayların Ardahan’da en fazla yerli Turist tarafından ziyeret edilen bir Belde haline gelmesi Belde tarihinide gündeme getirdi. 1972 Köprülü Belediyesi statüsü alan Belde Tarihi yerler ve Şifalı Acı su ile Kaplıca (Çermik) suyuda yoğun ilgi görüyor.
Köprülü Beldesi (Koravenk) Ardahan sancağı ile birlikte 1551 yılında Erzurum iline 1579 tarihinde Kars eyaletine bağlanmıştır. 1830 yılından şimdiki Merkezi Dedeşen Köyü olarak Belde tarihi eserleri olan Dedeşen Çıldır sancağına bağlanmıştı.1866 tarihinde Ardahan sancağına bağlanmıştır. Köprülü tarih boyunca Kars iline bağlı iken.1992 yılında Ardahan il olunca Göle ilçesi ile birlikte Ardahan’a bağlanmıştır. Köprülü Köyü, Eski köy denilen mevkide kurulmuştur. Köy halkı yayla mevsiminden yaylada iken ıssız olan köy bir yangın sonucundan köy tamamen yanmıştır. 1877-1878 Osmanlı Rus savaşı, halk arasında 93 harbı denilen savaşta köy şimdiki yere kurulmuştur. 1877-1878 Osmanlı Rus harbinden İlk çete savaşını başlatan Hasan(Soro) lakaplı şimdiki Karakılıç’ların dedesi ve Durançam’da Zozuk ve arkadaşları ile dağlarda Çete savaşını başlatanlardır. Soro uzun süre çetesi ile Ruslarla savaşmıştır. Hokam (Çayırbaşı) Nahiye iken Rus Neçeliği (komutanı) tarafından yakalanmayınca, Soru’nun akrabaları ;Mahmut,Gevro,Çerkez ve oğlu Recep Sibirya’ya sürgüne gönderilmişlerdir. Sibirya’da ceza evinde iken Gevro, Mahmut, Çerkez Ruslar tarafından çeşitli işkenceler yaparak hunharca öldürmüşlerdir. Recep ise Sibiryada hastanede iken, yanındaki arkadaşı hastanede ölmüş, onunla hastanede yatak değişimi yaparak kendini kurtarmış. O zaman ailesine karahaber kağıdı yani ölüm kağıdı geliyor. Ailesine öldü diye bildirmişlerdır. Ölen arkadaşını cezası hafif oldğunda cezası bittiğinden Memleketine döndüğünden Ordan Elaziğ’e gidip yerleşmiştir kendisine de ulaşılmamıştır. Soro ise bir arkadaşın ihaneti sonucundan yakalanıp Ruslar tarafından Kars kalesinin yanındaki bulunan tabyalardaki zindana atılmış ve orda yaşamını yıtirmiştir. 30 Eylül 1920 tarihinde Rus işgalinden kurtulan Korevenk (Köprülü), 1962 yılına kadar Korevenk adıyla söylenirdi. 1962 yılında köylerin eski isimleri değiştirilmiştir. Korevenk köyü, köyün ortasından geçen derenin üzeride bulunan tahta köprüden dolayı “Köprülü” adını almıştır. Köyün eski adı Korevenk ise, “Kuruhevenk” adından gelmektedir. Kuruhevenk her türlü nebat anlamındadır. Köyün yaşlıları ile yapmış olduğum görüşmede, köyün batısında bulunan Tekçam mevkisinde elma ve vişne ağaçları bulunmaktaymış;Kuruhevenk isminin buradan kaldığı söyleniyor. Köye ilk gelen kişi Kerim ağa’dır. Kerim Ağa buraya Yozgat’ın Sorgun ilçesinin Ağbucak köyünden gelmiştir. Köprülüye ikamet eden bu kişi tekrar eski köyüne dönmüştür. Köyde Kerim Ağa’dan sonra gelen sülaleler Hemo, Temo, Memi, Hüsno, Purto, Şehik, Şeyhbekir, Karahasan, Beki, Bekiler, Değirmenci, Özkurt, Özyıldırım, Karakılıç, Gökbulut, Özçelik, Polat, Özdağ, Kavak, Karademir, Çakmakçı, Özkan, Sarıkaya, Irmak, Akkoç, Karakoyun, Topçu, Çam,Karadoğan Özuğurlu, Kurşun, Avşarlı, Genç, Bozkurt, Muhittinoğlu, Karakuş, Aras, Uzakdağ, Tancı,Tek, Gönet, Karaçiftçi, Erginci sülaleri soyadları bulunmaktadır. Beldemizden yaşamış olan Şeyh Abdullah Bekir adlı kişi tanınmiş zatlardan birisidir.
Tarihi Eserleri:Köprülü Merkez Camisi, Şeyhbekir Türbesi,Tarihi Dedeşen Camisi,Dedeşen Kümbeti, Dedeşen Çeşmesi, Aşık Keremin taşı, Kalender kalesi, Zozukun kalesi, Çermik Kaplıcası, Ezo Çeşmesi, Canıbeg yaylasındaki saltaşlar, Köprübaşındaki Konk(Kuzupınar) köyüne giden mağara.